Početna arrow Savjeti za mladence arrow Zahvalnice - jedan od bitnih detalja moderne vjenčane ceremonije

Savjeti za mladence
Zanimljivosti iz svijeta vjencanja
Zahvalnice - jedan od bitnih detalja moderne vjenčane ceremonije Ispis

Vjencanja zahvalnice/pozivniceKreativne i zanimljive ideje uvijek su dobro došle u svečanim prilikama kao što su vjenčanja! Ideja koja će vam sigurno biti od koristi, ukoliko želite vjenčanje učiniti nesvakidašnjim, jesu sitni detalji. Oni će dati poseban pečat vašoj ceremoniji i epitet dana iz snova. Na vjenčanju smo pretežno okruženi pažnjom ljudi koji nam nešto znače, pa se onda trebamo potruditi da njihovu podršku u nama najvažnijem danu, nagradimo skromnim poklonom.

Da li ste razmišljali o postupku kojim bi ste zahvalili zvanicama što su bili uz vas ili onima koji nisu, ali su vam poslali dar i uputili čestitku?

Vjencanja zahvalnice/pozivniceNajbolji način da to uradite su zahvalnice, koje su slične pozivnicama, ali one imaju upravo tu namjenu, da gostima zahvalite za dolazak, a onima koji nisu bili na vjenčanju, a poslali su poklon ili cvijeće, zahvalite na darovima i lijepim željama. Da biste ostvarili pravi efekat, trebate voditi računa da zahvalnice stilski odgovaraju ostalim detaljima.
Kako biste znali koliko zahvalnica trebate naručiti, najjednostavniji način je da to uskladite sa brojem pozvanih na svečanost, ali uvijek naručite nekoliko komada viška, jer nikad se ne zna ko bi se mogao sjetiti vas.

Zahvalnice se dijele po principu: porodica dobiva jednu zahvalnicu, parovi po jednu i gost koji je pozvan sam, dobiva takođe jednu zahvalnicu.
Kada ih podijeliti?

Vjencanja zahvalnice/pozivniceZahvalnice se u pravilu dijele kada i konfeti, odnosno nakon rezanja i slatkih zalogaja torte. Dakle, podjelu zahvalnica ostavite kao zadnju stavku vašeg vjenčanog scenarija, jer upravo one su znak da je protokol gotov i da oni koji žele otići to mogu i učiniti. Ako neki gost mora otići ranije, onda mu zahvalnicu dajte pri odlasku. Onima koji su bili spriječeni doći možete ih poslati poštom odmah nakon vjenčanja.

Preuzeto iz magazina "Svijet Vjenčanja"