Početna

Savjeti za mladence
Zanimljivosti iz svijeta vjencanja
Postignite savršenstvo prirodne ljepote Ispis

Kozmeticki salonVjenčanje je veliki trenutak za svaku djevojku, tako da ovaj sam po sebi poseban dan, zahtjeva i od vas da budete posebni. Utrka sa vremenom i obavezama koje nosi današnjica, ne ostavlja nam vremena za brigu i njegu lica kakvu bi smo sebi trebali priuštiti, a krajnji ishod je lično nezadovoljstvo vlastitim izgledom.
Problem loše oblikovanih obrva, usana ili spuštenih očiju, danas je moguće otkloniti permanentnom šminkom.
Ova metoda predstavlja pravi eliksir mladosti i svježine, koji je moguće postići i bez skalpela. To je postupak implantiranja prirodnih pigmenata u prvi sloj epiderma na dubini od 0,8 do 1,3 mm.
Permanentnom šminkom se naglašavaju prirodne konture ili se ispravljaju nedostaci na obrvama, očnim kapcima, liniji usta i ublažavaju bore, dok se u medicini ublažavaju posljedice rekonstruktivnog hirurškog zahvata.
Kod 90% žena jedna trećina obrve prenisko je formirana što daje tužan pogled.

Kozmeticki salonOsim toga, obrve daju okvir licu, zbog čega ih ne treba zanemarivati kao što se to često čini. Ovim tretmanom moguće je podebljati postojeće obrve, potamniti h, produžiti ili rekonstruisati. Tako lijepe pravilno korigovane daće potpuno nov mladalački izgled vašem licu. Postupak se sastoji u tome da se prethodno precizno označena linija obrva iscrtava i koriguje tonom boje podešenim prema tipu vaše kože, čime se postiže sasvim prirodan izgled obrva. Podizanjem linije obrva, možete izgledati mlađe i veselije,

Plastična hirurgija nije više jedino rješenje, jer se puno toga može postići ovom fantastičnom metodom, čak i kada su oči u pitanju. Pigmentiranjem, gornje i donje ivice kapaka postiže se izražajnost očiju i pokazuje koliko jedno lice može izgledati mlađe i veselije. Iscrtavanje se radi veoma precizno, tačnije samo do drugog sloja epiderma u kome nisu smješteni nervi i krvni sudovi, što znači da je procedura veoma pažljiva i skoro bezbolna.

Kozmeticki salonPermanentni make up primjenjuje se i kod povećanja, smanajivanja ili oblikovanja usana, a pigmenti se biraju zavisno od pigmenta kože i želje klijenta. Kod normalnog naglašavanja usana prati se njihov prirodan oblik, a kod povećanja ili korekcije oblika, površina kože između nove konture i prirodne ivice usana, trajno se sjenci pomoću specijalne tehnike, u skladu sa bojom usana. Kompletan tretman traje od dva do tri sata, bezbolan je, a pigment ostaje postojan od tri do pet godina, nakon čega postepeno blijedi.

Permanentni make up danas ima sve veću primjenu i zato od svih aktera zahtjeva prisutnost visokog stepena profesionalnosti, odgovornosti, kreativnosti i preciznosti. Zbog toga budite oprezni, kome ćete povjeriti vaše lice. Trajni make up pruža besprijekoran izgled, a samo stručno izveden odaje dojam prirodne ljepote!

Preuzeto iz magazina "Svijet Vjenčanja"