Početna arrow Savjeti za mladence

Savjeti za mladence
Zanimljivosti iz svijeta vjencanja
Savjeti za mladence
Money, money, money Ispis

Znamo da nije romantično, ali novac je osim ljubavi najbitniji uslov koji je neophodno ispuniti, kako bi ste stupili u brak. No i kada ste sigurni da ste dovoljno samostalni i materijalno neovisni, brak je nalik svakoj drugoj instituciji koja podrazumijeva postojanje zajedničkog budžeta. No, tu je niz pitanja i dilema koje je neophodno riješiti prije nego nesuglasice oko novca otvore cijeli niz drugih problema! Ko u braku više zarađuje, a ko troši, na šta troši i koliko itd...
Opširnije...
 
Vjenčanja u matičnim uredima u Bosni i Hercegovini Ispis

Maticni ured Bosna i HercegovinaVjerovatno vam je već poznato, ali spomenućemo da se brak može sklopiti u građanskom i vjerskom obliku! Građanski oblik braka sklapa se isključivo pred matičarem, dok se vjerski oblik braka sklapa pred službenikom vjerske zajednice koja sa našom državom ima uređene pravne odnose. Osobe koje sklapaju brak u građanskom obliku mogu, prije ili poslije čina sklopiti vjerski brak po propisima vjerske zajednice kojoj pripadaju.
Opširnije...
 
Zahvalnice - jedan od bitnih detalja moderne vjenčane ceremonije Ispis

Vjencanja zahvalnice/pozivniceKreativne i zanimljive ideje uvijek su dobro došle u svečanim prilikama kao što su vjenčanja! Ideja koja će vam sigurno biti od koristi, ukoliko želite vjenčanje učiniti nesvakidašnjim, jesu sitni detalji. Oni će dati poseban pečat vašoj ceremoniji i epitet dana iz snova. Na vjenčanju smo pretežno okruženi pažnjom ljudi koji nam nešto znače, pa se onda trebamo potruditi da njihovu podršku u nama najvažnijem danu, nagradimo skromnim poklonom.
Opširnije...
 
Postignite savršenstvo prirodne ljepote Ispis

Kozmeticki salonVjenčanje je veliki trenutak za svaku djevojku, tako da ovaj sam po sebi poseban dan, zahtjeva i od vas da budete posebni. Utrka sa vremenom i obavezama koje nosi današnjica, ne ostavlja nam vremena za brigu i njegu lica kakvu bi smo sebi trebali priuštiti, a krajnji ishod je lično nezadovoljstvo vlastitim izgledom.
Problem loše oblikovanih obrva, usana ili spuštenih očiju, danas je moguće otkloniti permanentnom šminkom.
Ova metoda predstavlja pravi eliksir mladosti i svježine, koji je moguće postići i bez skalpela. To je postupak implantiranja prirodnih pigmenata u prvi sloj epiderma na dubini od 0,8 do 1,3 mm.
Opširnije...
 
Cvijetna čarolija Ispis

Svadbeni buketiCvijeće je veoma bitan detalj na vjenčanjima, što je sasvim dovoljan razlog da i ovom segmentu vašeg najvažnijeg dana, pristupite vrlo obazrivo sa unaprijed definisanim željama i ciljevima.
Da bi vam dočarali značaj cvijeća na jednom vjenčanju, predočićemo vam cvijetne detalje bez kojih je nemoguće zamisliti jedno vjenčano slavlje. U svakom slučaju, ovome segmentu posvetite dovoljno pažnje jer će vam se višestruko vratiti. Ništa ne prepustite slučaju.
Opširnije...
 
Ambijent po vašoj želji i mogućnostima Ispis

Ambijent vjencanjePriprema jednog vjenčanja ima svoje dobre, ali i loše strane! Naravno da ste sretni zbog svega, no ruku na srce ima i onih stvari koje će vam zadati glavobolje. Recimo da je jedna od takvih, odluka gdje organizovati proslavu vjenčanja? Prilikom odlučivanja na prvo mjesto stavite broj gostiju, zatim u obzir uzmite sopstvene platežne mogućnosti, pa tek onda na red dolaze vaše želje. Njih stavljamo na posljednje mjesto, jer uvijek ih možete izbalansirati sa ostalim okolnostima, s obzirom da ovakve situacije zahtijevaju kompromise.
Opširnije...
 
Na dan vjenčanja vašim zvanicama servirajte zadovoljstvo! Ispis

Svadbeni rucakKada ste odredili mjesto gdje ćete proslaviti vaše vjenčanje, na red je došlo i da sastavite jelovnik. Poznato je da svečanosti ovakvog profila obiluju najrazličitijim slatkim i slanim gurmanlucima, pa će to biti prilika i da oni koji drže dijetu naprave iznimku.
Ukusi su različiti, a vaša dužnost je da zbog zvanica pokušate spojiti i nespojivo. To znači da vaš menu teba obilovati hranom koja će zadovoljiti i one najizbirljivije, ali o tome ćemo neki drugi put, jer da biste bili pravi domaćini trebate znati i kako poslužiti hranu. Na vjenčanjima naješći načini posluživanja hrane su klasični tip, švedski sto i treći i najrjeđi kombinovani.
Opširnije...