Početna

Savjeti za mladence
Zanimljivosti iz svijeta vjencanja
Cvijetna čarolija Ispis

Svadbeni buketiCvijeće je veoma bitan detalj na vjenčanjima, što je sasvim dovoljan razlog da i ovom segmentu vašeg najvažnijeg dana, pristupite vrlo obazrivo sa unaprijed definisanim željama i ciljevima.
Da bi vam dočarali značaj cvijeća na jednom vjenčanju, predočićemo vam cvijetne detalje bez kojih je nemoguće zamisliti jedno vjenčano slavlje. U svakom slučaju, ovome segmentu posvetite dovoljno pažnje jer će vam se višestruko vratiti. Ništa ne prepustite slučaju.

Dakle, pravljenje cvijetnog finansijkog plana obavezno uključuje i raspodjelu novca za:
  • vjenčani buket
  • revere za mladoženju i kumove
  • revere za ostale zvanice svadbene svečanosti
  • cvijeće za djeveruše
  • cvijetnu dekoraciju za automobile
  • cvijetnu dekoraciju za prostor svadbene svečanosti

Svadbeni buketiKada ste obavili planiranje, prelazite i u najbitniju tazu, odnosno potragu za cvjećarom koji će zadovoljiti vaše želje i ispuniti očekivanja ponudom, ali i cijenom koja se uklapa u vaš finansijski plan. Da ne biste previše tragali, mi ćemo vas uputiti na adrese, na kojima ćete na jednom mjestu pronaći idealno cvijetno rješenje za vaš najsretniji dan. Firme koje se nalaze na linku cvječarnice profesionalnim savjetima, prijedlozima i idejama ponudiće ono najbolje za vas. Ukoliko već imate svoje zamisli, ili ste se možda potrudili da iz časopisa prikupite određene materijale cvijetnih aranžmana, svaka fotografija je dobro došla.

Ne zaboravite unaprijed definirati, u ovom slučaju vrlo važan matematički proračun. To otprilike znači da trebate znati za koliko osoba ćete naručiti revere, za koliko automobila autoaranžmane, koja je veličina prostora koju želite uljepšati cvijećem....

Svadbeni buketiBez obzira na prethodnu ideju, saslušajte i stručne prijedloge cvjećara, koji će zahvaljujući detaljima kao što su boja vjenčanice, mladoženjinog odijela, makeupe, frizure, ambijenta restorana, boje automobila, dati adekvatan prijedlog za odabir odgovarajućeg cvijeća. Naš prijedlog je da bez obzira na sve, cvijećaru ostavite mogućnost za kreativnost, jer ipak oni su
stručnjaci svog posla. Nije teško kreirati cvjetnu ekstravaganciju s velikim budžetom, ali ako nemate puno novca za trošenje, napravite kompromis u stilskom odabiru.

Najjednostavnija solucija u odabiru je sklad sa sezonom. Proljeće i ljeto zahtijevaju nježne pastelne tonove s puno bijele boje. Jesenska i zimska vjenčanja, kada je i vrijeme tamnije dozvoljavaju jače boje. Dogovorite sa cvjećarom umetanje dodataka u bojama kao što su perje ili perlice koji su sada veoma popularni.
Uljepšajte svoj dan bojama i mirisima i uživajte!

Preuzeto iz magazina "Svijet Vjenčanja"