Početna

Savjeti za mladence
Zanimljivosti iz svijeta vjencanja
Ambijent po vašoj želji i mogućnostima Ispis

Ambijent vjencanjePriprema jednog vjenčanja ima svoje dobre, ali i loše strane! Naravno da ste sretni zbog svega, no ruku na srce ima i onih stvari koje će vam zadati glavobolje. Recimo da je jedna od takvih, odluka gdje organizovati proslavu vjenčanja? Prilikom odlučivanja na prvo mjesto stavite broj gostiju, zatim u obzir uzmite sopstvene platežne mogućnosti, pa tek onda na red dolaze vaše želje. Njih stavljamo na posljednje mjesto, jer uvijek ih možete izbalansirati sa ostalim okolnostima, s obzirom da ovakve situacije zahtijevaju kompromise.
Prevelika sala za manji broj zvanica rezultirat će hladnoćom i može otežati opuštanje prisutnih, jer će se teže odlučiti zaplesati na polupraznom podiju.

Restoran, hotel, svadbeni salon ili neka druga atraktivna lokacija izbori su oko kojih ćete imati dvojbe, a mi vam pomažemo da od ponuđenog ipak izaberete ekonomičniju, prihvatljivu i zanimljivu ponudu, zbog koje se nećete po kajati!
Kako odabrati ono pravo?

Svadbeni salonRestorani su preporuka mladencima koji namjeravaju organizovati nešto intimnije vjenčanje, u krugu najbližih, iako danas postoje restorani koji mogu primiti 200 gostiju pa i više, izbor restorana je zaista veliki, a vi upravo trebate odabrati odgovarajući restoranski prostor sa kapacitetom koji se podudara sa brojem vaših zvanica. Ukoliko se odlučite za restoransku varijantu, obavezno provjerite koliko mjesta ima za ples i kako se može organizovati prostor.

Za velika vjenčanja rješenja su hoteli, koji pružaju veliki broj pogodnosti i široku lepezu usluga. Nekad ćete doživjeti i po neko prijatno iznenađenje u vidu besplatnog noćenja u luksuznom apartmanu za mladence i tome slično.
Ali, morate pripaziti na cijenu, koja je nešto skuplja u odnosu na restoransku ponudu.
Treba naglasiti da se u hotelima sokovi obično ne naplaćuju po litru, kao u svadbenim salonima, već po čaši, tako da vas faktura, naročito za vrijeme ljetnih mjeseci može vrlo neugodno iznenaditi.

Svadbeni salonPojam svadbenih salona mnogo je bliži Hercegovcima, nego Bosancima! Tako gotovo svaki veći prostor u južnim krajevima naše zemlje, koristi se kao svadbeni salon. Ovakvi prostori su pogodno rješenje za više od 100 zvanica, a i cijene su znatno povoljnije u odnosu na hotele i restorane.
Oni koji se ne odluče za neku od ponuđenih opcija, vjerovatno će se prikloniti nekom alternativnom rješenjenju, kao što je stan, priroda, ili će se posredstvom agencija odlučiti za vjenčanje u nekoj od svjetskih metropola, vjenčanje na planini, pod vodom, u avionu ili nekom drugom ekskluzivnom, atraktivnom i egzotičnom mjestu.

Nadamo se da smo konstruktivnim idejama i rješenjima, bili od pomoći mladencima koji su u fazi odlučivanja i planiranja vjenčanja. Ako ništa dobili ste smjernice kako trebate razmišljati, a to će za početak biti dovoljno kako bi ste pravilnom selekcijom došli do odgovarajućih rješenja.

preuzeto iz magazina "Svijet Vjenčanja"